Hlavní obsah

Filmové premiéry: Sedmero krkavců, Insidious 3: Počátek, Druhá míza, Slepá, Špion a Dior a já

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen děti potěší nová česká filmová pohádka Sedmero krkavců v režii Alice Nellis. Novou kapitolu děsivé hororové série Insidious 3: Počátek napsal a režíroval Leigh Whannell. Al Pacino hraje stárnoucí rockovou hvězdu ve filmu Druhá míza. Slepá je norský film, dráždivá sonda do vnitřního světa slepé ženy. Francouzský dokument Dior a já otevírá divákům dveře do mýty opředeného světa slavného módního domu. Špion není strhující thriller, ale komedie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 21. týden

Článek

Sedmero krkavců

Upoutávka na film Sedmero krkavcůVideo: Bohemia MP

Bohdanka je z rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Když se Bohdanka na prahu dospělosti o tomto prokletí dozví, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Čarodějka jí poradí, aby svým bratrům ušila košile. Ale ne ledajaké - sama musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh.

Sedmero krkavců, ČR 2015, pohádka, 97 min., režie: Alice Nellis, hrají: Martha Issová, Lukáš Příkazký, Václav Neužil, Sabina Remundová, Zuzana Bydžovská a další.

Insidious 3: Počátek

Upoutávka na film Insidious 3: Počátek Video: Falcon

Děj nového dílu hororové série se odehrává ještě  před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů a divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové. Ta se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce, kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost.

Insidious 3: Počátek, USA 2015, horor, 97 min., režie: Leigh Whannell, hrají: Dermot Mulroney, Stefanie Scottová, Angus Sampson, Leigh Whannell a další.

Druhá míza

Upoutávka na film Druhá mízaVideo: Indigo Film

Danny je stárnoucí rocker, který jede v dávno vyjetých kolejích. Jednoho dne jeho manažer najde 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě.“ Danny chytá druhou mízu... Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal.

Druhá míza, USA 2015, drama, 106 min., režie: Dan Fogelman, hrají: Al Pacino, Annette Beningová, Jennifer Carnerová a další.

Slepá

Upoutávka na film SlepáVideo: Aerofilms

Po náhlé ztrátě zraku objevuje Ingrid nová zákoutí vlastní představivosti. Láska, touha i obavy se v nich zhmotňují s intenzitou, která si v ničem nezadá s vnějším světem. Kde je hranice mezi fantazií a realitou? Film překvapuje bohatou vizualitou i absurdním humorem.

Slepá, Norsko 2014, drama, 96 min., Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali, Marius Kolbenstvedt a další...

Špión

Upoutávka na film ŠpiónVideo: CinemArt

Susan Cooperová je zaměstnankyní CIA, má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi nudnou práci. Jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea. Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Shodou okolností se však dostane do situace, kterou nikdy nečekala...

Špión, USA 2015, komedie, 120 min., režie: Paul Feig, hrají: Melissa McCarthyová, Jason Statham, Jude Law, Rose Byrne, Miranda Hartová a další.

Dior a já

Upoutávka na film Dior a jáVideo: Artcam

Nový umělecký ředitel Raf Simons zde právě připravuje svoji zcela první kolekci haute couture. Křehký proces kreativní tvorby, na jejímž konci je nový módní skvost, je tu ukázán jako kolektivní práce celého týmu, od samotného návrháře, přes neúnavné švadleny až po ředitele společnosti.

Dior a já, Francie 2014, 89 min., dokument, režie: Frédéric Tcheng, hrají: Marion Cotillard, Jennifer Lawrence, Sharon Stone.

Reklama

Výběr článků

Načítám