Hlavní obsah

Nové knihy: Kallentoft, Bondy, Eliot, Vondruška a Gellner

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po krátké vánoční přestávce nabízejí nakladatelé opět své knižní novinky. Jsou to detektivka švédského mistra Monse Kallentofta, první díl spisů Egona Bondyho i portrét filmového herce a producenta Michaela Douglase. O připomenutí si rovněž říká několik dalších titulů, na komiks si ještě počkáme.

Článek

Mons Kallentoft:

Vodní andělé

Nové knihy

Inspektorka Malin Forsová je hvězda policejního sboru. Paličatá, vnímavá, schopná a inteligentní. Posedlá. Neustále na útěku sama před sebou. Povolají ji do jedné z bohatých čtvrtí. Ve vířivce byl nalezen zavražděný manželský pár a pětiletá dcera Ella zmizela.

Host, přeložila Marie Voslářová, 423 stran, 329 Kč

Egon Bondy:

Básnické spisy

Nové knihy

První svazek monumentálního díla gurua několika generací nonkonformní mládeže, legendy českého undergroundu, svérázného filozofa, pozoruhodného prozaika a především vynikajícího básníka přináší legendární texty z let 1947–1963. Uspořádal Martin Machovec.

Argo, 1056 stran, 548 Kč

Marc Eliot:

Michael Douglas

Nové knihy

Průkopnický portrét jedné z nejúspěšnějších hollywoodských hvězd. Dokázal vystoupit ze stínu svého otce, filmové legendy Kirka Douglase, a stát se svébytným umělcem a obávaným hráčem ve filmovém průmyslu.

Vyšehrad, přeložila Jaroslava Hromadová, 296 stran, 398 Kč, e-kniha 240 Kč

Vlastimil Vondruška:

Ďáblův sluha

Nové knihy

Jihočeský velmož Oldřich z Hradce se obrátí na čtenáři už známého královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Na jeho panství došlo k vraždě Mikuláše z Hardeku, příbuzného mocných Vítkovců. Zdá se, že stopy vedou až za hranice Českého království.

Moba, 296 stran, 299 Kč

František Gellner:

Dílo – svazek I (1894-1908) a II (1909-1914)

Nové knihy

Knižní čtenářské vydání obsahuje všechny dokončené básnické, prozaické, publicistické texty a básnické překlady legendy moderní české poezie. Svazky otevírají autorem uspořádané celky, následují všechny texty včetně rozsáhlé epické básnické skladby Don Juan, románu Potulný národ či dramatu Přístav manželství.

Akropolis, dvě knihy+ DVD, 1016 stran, 575 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám