Hlavní obsah

Paul Simon a Sting vystoupí společně v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní zážitek nabídne 14. března 2015 pražská O2 Aréna. Dva slavní hudebníci a zpěváci přijedou společně v rámci turné On Stage Together.

Foto: Live nation

Paul Simon a Sting

Článek

”Turné Paul Simon & Sting: On Stage Together odstartuje ve čtvrtek 12. března v polském Krakově, dále budou následovat koncerty v Praze, Berlíně, Oslu, Stockholmu, Amsterdamu, Antverpách, Kolíně, Curychu, Mnichově, Miláně, Vídni, Paříži, Dublinu, Glasgow, Birminghamu, Manchesteru a Londýně,” oznámil Petr Novák ze společnosti Live Nation.

Simon a Sting jsou dlouholetí přátelé, kteří v roce 2013 přišli s nápadem na společné turné a poprvé vystoupili pro nadaci Robin Hood. Část koncertu budou zpívat jednotlivě, část dohromady.

Britský nadžánrový muzikant a zpěvák Sting začal se Simonem, polovinou legendární dvojice z šedesátých let Simon a Garfunkel, akustickými verzemi jejich písně The Boxer a jeho vlastní Fields of Gold. Výsledek ho nadchl. Sting, který býval v sedmdesátých letech členem skupiny The Police, neustále mění žánry a zkouší rock, pop, reggae, jazz, folk i klasiku. Naposledy vydal muzikálové CD The Last Ship.

Foto: Universal Music

Sting a Paul Simon. Možná své společné koncerty zopakují i v Evropě.

Pořadatelé slibují, že zaznějí třeba Boy In The Bubble, Fields of Gold, Driven To Tears, Mother Reunion, Desert Rose, Every Breath You Take, The Boxer, Diamonds On The Soles of Her Shoes.

„Jsme nadšeni, že můžeme turné představit i v Evropě,“ řekl Arthur Fogel, prezident společnosti Global Touring a předseda správní rady Global Music, Live Nation. „Koncerty v Severní Americe byly neuvěřitelně úspěšné na všech úrovních. Spojení těchto dvou legendárních talentů přineslo nezapomenutelný hudební večer.”

Vstupenky budou v síti Ticketportal 22. září v cenách od 1990 korun. Pro členy fan klubu už 16. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám