Hlavní obsah

U2 představí novou píseň, má přinést milióny na boj proti AIDS

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina U2 představí v únoru Americe nový song Invisible během velké sportovní události zvané Super Bowl. Píseň má i charitativní rozměr, bude použita v reklamě, která vynese milióny dolarů na boj proti AIDS.

Článek

Po premiéře bude píseň na iTunes ke stažení zadarmo během Super Bowlu - Bank of America přislíbila, že dá dolar za každé stažení Světovému fondu na boj proti AIDS, tuberkulóze a malárii. Zpěvák Bono se osobně podílel na založení organizace RED, jejímž hlavním cílem je zabránit přenosům AIDS z matek na děti.

Bono uvedl, že závazek Bank of America darovat celkem 10 miliónů dolarů popohnal k darům i další velké donátory jako Gates Foundation a SAP.

U2 již naznačili, že by na jaře mohli vydat další řadové album. Desku, která naváže na No Line on the Horizon, točili s Danger Mousem v Electric Lady Studios v New Yorku. Od roku 2009 slavní Irové album nevydali, ale ve filmu Mandela: Long Walk to Freedom se objevila písnička Ordinary Love, která vyšla i jako luxusní vinylový singl. Písnička má také nominaci na Oscara.

Adam Clayton z U2 loni prozradil, že album má být trochu návrat ke starým U2, ale „v kombinaci s určitou zralostí.” Domnívá se proto, že půjde o zajímavý „hybrid”.

Reklama

Výběr článků

Načítám