Hlavní obsah

Nová alba: The Beatles, Kontrafakt a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší událostí týdne je vydání třinácti amerických alb skupiny Beatles v jednom balení. Zajímavý je jistě i počin skupiny Kontrafakt či aktuální soundtrack k filmu Vejška, který vstoupí do kin ve čtvrtek.

Článek

The Beatles: The U.S. Albums Box

Foto: Universal Music

Nová alba

Popularita britské skupiny Beatles neutichá ani desítky let poté, co ohlásila konec existence, dokonce ani poté, kdy už dva členové klasické sestavy nežijí. Milióny fanoušků po celém světě mají Ringa, Paula, Johna a George i nadále za idoly, a není divu, že neutuchá ani zájem o jejich hudební nosiče. Na třinácti discích v úhledně zabaleném boxu vycházejí americké verze alb Beatles. Kolekce jde na trh u příležitosti padesáti let od prvního vystoupení Beatles v americké televizi.

Konstrafakt: Navždy

Foto: Tvoj tatko Records

Nová alba

Slovenská hiphopová skupina Kontrafakt přináší na svém albu třináct skladeb. Je to nová deska po letech, protože trio Rytmus, Ego a Anys vydalo své dosud poslední album Bozk na rozlúčku v roce 2007. O hudební podklady na novince se mimo jiné postarali DJ Wich, Maiky Beatz, Dalyb, Ján Lednický či Aceman.

Soundtrack: Vejška

Foto: archív filmu Vejška

Nová alba

Hudba k novému filmu Tomáše Vorla, ve kterém v hlavních rolích hrají jeho syn a Jiří Mádl. O muziku k filmu se postaral Mike Trafik, rapuje Vladimir 518, zpívají Veronika Kratochvílová, Tutti Frutti, Lešek Semelka, Martin Svátek.

Krausberry: Živě v Malostranské besedě

Foto: archív Krausberry

Nová alba

Zpěvák Martin Kraus s kapelou Krausberry vydávají na začátku roku záznam koncertu v pražské Malostranské besedě. Nahrávalo se 2. a 3. května 2013. Od vydání posledního alba Krausberry (Nálada, 2007) uběhlo sedm let, během nichž se událo v životě Krausberry mnoho: Martin Kraus překonal těžkou nemoc, přišli noví hudebníci, vznikly nové skladby. Vše lze ochutnat na 2CD.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám