Hlavní obsah

Největší filmové propadáky: WikiLeaks a Stallone

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší filmové propadáky roku 2013 zveřejnil magazín Forbes. Nelichotivé tabulce vévodí drama o WikiLeaks a Julianu Assangovi The Fifth Estate.

Foto: Dark Castle Entertainment

Sylvester Stallone ve filmu Bullet to the Head

Článek

Film The Fifth Estate měl rozpočet asi 28 miliónů dolarů, ale celosvětové tržby přes veškerou publicitu a atraktivní téma dosáhly jen 6 miliónů dolarů. Nevrátila se tedy ani čtvrtina nákladů. Snímek si navíc vysloužil zdrcující kritiku australského zakladatele serveru Juliana Assanga, podle nějž je lživý a podlézá americké vládě.

Představitel hlavní role Benedict Cumberbatch řekl, že se ve filmu The Fifth Estate snažil vyváženě zobrazit pozitivní i negativní stránky zakladatele WikiLeaks Juliana Assanga, který se s ním ale odmítal setkat, jak vyplynulo z e-mailu, který se dostal na veřejnost.

Foto: Stefan Wermuth/Files , Reuters

Julian Assange

„Nechtěl jsem mu ublížit. Chtěl jsem zobrazit všechny pozitivní i negativní stránky jeho osoby. Myslím, že se velmi bál, že uškodím té kauze, jemu a lidem spojeným s WikiLeaks,“ poznamenal už dříve Cumberbatch v rozhovoru s BBC. „Není to dokument, je to dramatizace,“ připustil.

Film The Fifth Estate je podle Assanga plný překrucování faktů a výmyslů. Samotného herce už dříve vyzval, aby dobře zvážil svou účast na filmu. Australan, který žije na ekvádorské ambasádě v Londýně, prý e-mail napsal už v lednu. V odpovědi na Cumberbatchovo pozvání vysvětlil, že je to špatný nápad, protože „setkání by znamenalo, že schvaluje tento zoufalý film“.

Největší propadáky roku 2013

1. The Fifth Estate

2. Bullet to the Head

3. Paranoia

4. Parker

5. Broken City

Dobře si nevedl ani akční snímek Sylvestra Stalloneho Bullet to the Head, Paranoia Harrisona Forda nebo film Parker s Jasonem Stathamem a drama Broken City s Markem Wahlbergem.

Reklama

Výběr článků

Načítám