Hlavní obsah

Nová alba: Paul McCartney, Haim, Marpo, Kreyson a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden přináší především zajímavé album New britského zpěváka Paula McCartneyho. Na světě jsou ale i novinky Haim, Marpa, Heleny Vondráčkové nebo skupiny Korn.

Článek

Paul McCartney: New

Foto: Universal Music

Nová alba

Bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney nahrál sérii písniček, na které ve spolupráci s výbornými producenty vměstnal svou představu o tom, jak se hudba šedesátých let snadno spojí s aktuálnějšími vlivy. Novinka je povedená, svěží a těší se celosvětově přízni jak fanoušků, tak recenzentů.

Gloria Estefan: The Standards

Foto: Sonyl Music

Nová alba

V pěti řečech světa nazpívala kubánsko-americká zpěvačka Gloria Estefanová album, na které poskládala písničky svých oblíbených tvůrců. Je slyšitelné, že je zpívá s pokorou a láskou, zvláště ty, k nimž má i osobní vztah. Na jednu z nich například prý tančila na vlastní svatbě.

Haim: Days Are Gone

Foto: Universal Music

Nová alba

Sourozenecká dívčí trojice Haim vydala nahrávku, ve které snoubí alternativní hudbu s prvky pop music. Na desce je spousta zajímavých zvukových momentů, pozoruhodný je i výraz zpěvaček. Rozhodně to ale není nic převratného, spíše pokus odvést pop od představ, které mu vtiskly Rihanna, Lady Gaga nebo čerstvě Miley Cyrusová.

Kreyson: Návrat krále

Foto: Petarda Production

Nová alba

Po dlouhých osmnácti letech vydala kapela Kreyson, v jejímž čele stojí zpěvák Ladislav Křížek, nové album. Nahrávala je ve Švédsku pod dohledem producenta Andyho LaRocqueho. Přináší tradiční metalové písničky s českými texty a solidním zpěvem.

Marpo: Riot

Foto: PVP Label

Nová alba

Další album pražského rappera Marpa je v jeho diskografii nejpřesvědčivější. Stylově se pohybuje v oblasti trap rapu. Částečně vzniklo na Floridě, částečně u nás.

Korn: The Paradigm Shift

Foto: Universal Music

Nová alba

Další album americké kapely Korn, jež se v polovině devadesátých let řadila k průkopnicím tzv. nu-metalu. Na nové desce přivítala zpět kytaristu Briana „Heada“ Welcha a s ním se také více vrátila ke zvuku svých desek z devadesátých let.

Helena Vondráčková: Touhy

Foto: Parlophone

Nová alba

Pro nové album zpěvačka oslovila známé skladatele a textaře Vítězslava Hádla, Václava Noida Bártu, Davida Deyla, Ondřeje Brzobohatého, Václava Koptu, Eduarda Krečmara, Jana Dvořáka, Lukáše Hrabala, Janu Rolincovou a další. Žánrově jde o pestrou směsici lyrických popových písní. Produkce alba se ujal Daniel Hádl.

Earth, Wind & Fire: Now, Then & Forever

Foto: Sony Music

Nová alba

Kapela z amerického Chicaga prezentuje stylový mix již od roku 1968. Kolekce Now, Then & Forever je jejím devatenáctým studiovým albem a formace na něm s rutinou putuje oblastmi soulu, funku, popu a r’n’b.

Robert Křesťan a Druhá tráva: Pojďme se napít

Foto: Parlophone

Nová alba

Na novém albu jsou dosud většinou nenahrané písničky a texty Roberta Křesťana z období Poutníků a Traperů, které měl autor chuť si znovu zazpívat za doprovodu a spoluúčasti Druhé trávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám