Hlavní obsah

Nový internetový fenomén, duo Ylvis

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norské sourozenecké duo Ylvis je novým fenoménem internetu. Jeho videoklip The Fox (What Does the Fox Say?) nasbíral na YouTube.com za měsíc více než 107 miliónů zhlédnutí.

Foto: Parlophone

Ylvis se prosadili nejprve jako televizní duo.

Článek

Popularita dvojice se odrazila i na jejím pobytu v různých světových hitparádách. V poslední americké Billboard Hot 100 je singl osmý, v řadě zemí vévodí žebříčkům internetových prodejů iTunes.

Za značkou Ylvis jsou dva bratři z norského Bergenu. Vegard a Bård Ylvisåkerové platí doma za populární televizní hvězdy. Kariéru odstartovali v divadle, v roce 2007 pronikli do televize, pro kterou pravidelně připravují talkshow I kveld med Ylvis (Večer s Ylvis). Inspirací jim byly obdobné americké pořady: komediální skeče se v jejich show střídají s kaskadérskými čísly, pouštěním hudebních klipů i rozhovory se zajímavými hosty.

Skladba The Fox byla původně určena pro podzimní premiéru jejich show. Za pouhé čtyři dny však na YouTube dosáhla 7 miliónů zhlédnutí a z Ylvis se rázem staly globální hvězdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám