Hlavní obsah

Nové 4DX kino vás postříká, vyfouká a naklepe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První 4DX kino v ČR otevírá na pražském Andělu společnost Cinema City a slibuje zcela nový filmový zážitek spojený s pohybem a naklepáváním diváka či s prouděním vzduchu a vůněmi.

Foto: Cinema City

Nový 4DX sál v Praze

Článek

4DX je poměrně nový nápad, první kino tohoto druhu bylo představeno teprve v roce 2009 a existuje jich kolem čtyřiceti na celém světě, uvedli zástupci Cinema City. V současnosti se otevírá několik sálů v ČR, Polsku, Bulharsku či Maďarsku.

Divák posazený do speciálního sedadla se během akčních scén různě naklání a dostává i menší údery zezadu a zespoda. Přitom zažívá nečekaný nápor živlů – 4DX kino ho může podle průběhu děje postříkat, ofouknout či navonět. K tomu je třeba přičíst ještě agresivní světelné efekty a případně mlhu.

Kombinace kadeřnictví a horské dráhy

Celkově jde o hodně intenzivní zážitek, který možná někteří citliví jedinci úplně neuvítají. Je to jako kombinace kadeřnictví a horské dráhy a není vyloučeno, že se někomu udělá lehce nevolno. V žádném případě by tam neměli chodit nemocní jedinci nebo ti, kteří mají citlivý žaludek, a těhotné ženy.

Foto: Cinema City

Takto 4DX kino ofukuje diváka...

"Pro těhotné a lidi se srdečními chorobami to není vhodné," řekl v Praze výkonný ředitel Cinema City International Moshe Greidinger. Upřesnil také, že úprava jednoho sálu na 4DX stojí zhruba milión eur. Lístky na 4DX jsou dražší než do normálního kina.

Tři stovky 

Aktuálně pražské kino uvede americký film Rychle a zběsile 6. Filmy ve verzi 2D budou ve 4DX kině stát 275 korun a filmy ve 3D verzi 305 korun. Slevu budou mít ve všední dny děti, studenti, senioři a členové věrnostního klubu.

Greidinger dodal, že 4DX sály jsou v zahraniční velmi úspěšné a už se připravuje otevření dalšího podobného kina v ČR, bude to však chvíli trvat.

Reklama

Výběr článků

Načítám