Hlavní obsah

Zpěvák Muk popírá braní drog

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Populární zpěvák Petr Muk, který má svědčit v připravovaném procesu s gangem překupníků drog, odmítl tvrzení obžaloby, že mu jeden z podezřelých v roce 2002 opakovaně poskytl kokain.

Foto: Martin Tlustý

Kralupská čistírna odpadních vod provádí regeneraci splaškových vod rovněž pro Nelahozeves a Veltrusy.

Článek

"Důrazně prohlašuji, že jsem nikdy žádné drogy ani jiné omamné látky neužíval ani nekupoval," řekl Muk.

Zpěvák by měl svědčit v případu pětice Čechů, kteří se podle obžaloby účastnili v letech 2001 a 2001 rozsáhlého mezinárodního obchodu s kokainem, marihuanou a hašišem. Policie je zadržela na podzim roku 2002. Žalobce se opírá o svědectví kurýrů, k dispozici má také záznamy z domovních prohlídek, zajištěné poznámky k jednotlivým akcím a odposlechy.

Muk: šlo jen o náhodné setkání

Jeden z podezřelých drogy nabízel několika lidem ve svém bytě v Praze 1 a právě tam se měl Muk ke kokainu dostat.

"Budu-li v dané věci, stejně jako řada jiných, slyšen v roli svědka, pak jen proto, že jsem se v minulosti náhodně setkal s jedním z vyšetřovaných. Pouze v tomto smyslu mohu tedy podat svědectví. Skutečně mě velmi mrzí, že je mé jméno s touto smutnou záležitostí vůbec spojováno, a že jsem se zcela nevědomky stal nedobrovolným aktérem tak závažné kauzy," tvrdí zpěvák, který ještě neobdržel předvolání k soudu.

Proces se skupinou dealerů začíná u pražského městského soudu na začátku února.

Reklama

Související témata:

Související články

Petr Muk bude svědčit u soudu s dealery drog

Letošní stříbrný Český slavík Petr Muk má svědčit v připravovaném procesu s gangem dealerů drog. Jeden z podezřelých v této kauze mu totiž podle spisu obžaloby...

Výběr článků

Načítám