Hlavní obsah

Zloděje dortů nezastavil ani varovný výstřel, vyčenichal jej až služební pes

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Třicetiletého zloděje, který se zaměřoval především na loupeže v cukrárnách, zadrželi policisté z Ostrova na Karlovarsku. Nachytali jej totiž, jak rozbil výlohu jedné z cukráren na Starém náměstí v Ostrově. Před muži zákona utíkal s ukradeným kusem dortu v ruce a nezastavil jej ani varovný výstřel do vzduchu. Vyhledal jej až policejní pes.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

„Policisté pronásledovali během hlídkové služby muže, kterého vyrušili během vloupání do výlohy cukrárny na Staré náměstí v Ostrově,“ sdělil mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Muž před hlídkou utíkal s dortem v ruce. Policisté při jeho pronásledování použili donucovací prostředku, a to varovného výstřelu. Muž na výstřely nereagoval, a proto policisté přivolali na pomoc služebního psa a další místní hlídky policie a strážníků,“ popsal zásah Valenta s tím, že v průběhu pátrání policistům pomáhaly informace, které se jim podařilo získat od občanů města.

„Po hodině policisté zadrželi podezřelého třicetiletého muže z Ostrova. Během výslechu se muž doznal k dalším třem vloupáním do cukrárny a dvou obchodů na Starém náměstí. Část odcizených věcí z obchodů policisté zajistili,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám