Hlavní obsah

Žena prodávala křesla za 1200 korun. Na poplatcích podvodníkovi zaplatila čtvrt milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tři zahradní křesla za 1200 korun prodávala v létě žena z Olomoucka. Zájem měl zahraniční kupec, a tak prodávající musela zaplatit různé poplatky. Křesla nakonec neprodala a přišla o čtvrt milionu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřicetiletá žena se na policii obrátila první školní den s tím, že byla podvedena. Policistům popsala, jak v polovině července prodávala na různých internetových serverech tři křesla. S kupcem se pak dohodla na ceně.

Muž se v Brně vydával za pražského strážníka. Chytila ho skutečná hlídka

Krimi

„Domluvili se, že platbu provedou prostřednictvím internetového platebního systému PayPal. Kupující zaplatí přes dohodnutou platební bránu cenu za zboží navýšenou o poplatky spojené s dopravou, které ale musí nejprve uhradit odesílatelka,“ popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

A tak žena začala platit. Poplatky za dopravu, vyzvednutí zboží, pojištění nebo clo. Postupně dle policie poslala skoro čtvrt milionu korun, než jí došlo, že byla podvedena. Policie nyní pátrá po pachateli, kterému hrozí až pět let vězení.

Na Ústecku řádí falešný vnuk, seniorka mu poslala 40 tisíc

Krimi

Ve většině případů se však podvodníka odhalit nepodaří. „Důsledně apelujeme na všechny, aby zvážili prodej použitého zboží do zahraničí a s tím spojené poplatky. Ve většině případů se může jednat o podvod,“ upozornil Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám