Hlavní obsah

Vyhodil manželku z okna, dostal 12 let

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Divokou potyčkou skončilo manželství šestadvacetiletého muže a jeho o osm let starší ženy z Janova u Litvínova. V tomto případě se manželské neshody neřešily jen hádkami nebo fackou, muž totiž v návalu vzteku svou ženu vyhodil z okna v druhém patře panelového domu. Soudy ho za to poslaly na 12 let za mříže a trest mu potvrdil i Nejvyšší soud (NS).

Článek

V úterý zamítl jeho dovolání. Manželé se v září 2008 pohádali. Ostrá slova padala nejprve před vchodem do společného bytu, kam žena nechtěla vstoupit.

Když nakonec do bytu vešla, muž zamkl dveře a bouřlivá výměna názorů pokračovala. Když došlo na výhrůžky zabití, tak se žena schovala v jednom z pokojů. Ani to zuřivého manžela nezastavilo, rozbil skleněnou výplň dveří a vrhnul se dovnitř. Jako smyslů zbavený pak svou ženu popadl a vyhodil ji z okna.

Jen náhodou se pád u osmi metrů nestal pro ženu osudným. „Dopadla na stříšku nacházející se nad vchodem do domu a následně na travnatou plochu. Při pádu utrpěla zlomeniny dvou hrudních obratlů, roztržení vazu mezi trnovým výběžkem posledního hrudního a prvního bederního obratle, tříštivou zlomeninu levé patní kosti a zlomeninu dolního konce levé kosti vřetenní,“ popsal zranění mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig.

Muž se u NS domáhal zrušení předcházejících verdiktů a nového procesu, podle NS ale soudy nižších stupňů rozhodly správně a se všemi důkazy se náležitě vypořádaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám