Hlavní obsah

Ve Dvoře Králové uhořel v domku muž

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové

Tragické následky měl páteční požár rodinného domku ve Dvoře Králové. Hasiči objevili večer v kuchyni domku ve Vorlešské ulici ostatky 73letého majitele stavby. Požár zřejmě zavinila jeho nedbalost, protože v kuchyni spadla na kamna halda hořlavého materiálu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Požár ohlásila o půl třetí žena, která si kouře stoupajícího z rodinného domku všimla.

„Při příjezdu hasičů byl dům o dvou patrech silně zakouřený. Hasičům v dýchacích přístrojích komplikoval vstup do domu nahromaděný odpad textilií, papíru a dalšího materiálu. Požár se po hořlavém materiálu rychle šířil a v jedné z místností prohořel přes strop do druhého nadzemního podlaží. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů až na střechu domu. Požár se podařilo lokalizovat v 18:47 hodin,“ uvedla tisková mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková, podle které zasahovali hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Hajnice, Bílé Třemešné a Mostku. Pomáhaly i posily profesionálních hasičů z Trutnova s chemickým kontejnerem a centrální stanice Hradec Králové s termokamerou.

„Krátce před půl devátou večer hasiči objevili v kuchyni domu ostatky třiasedmdesátiletého majitele,“ uvedla Žahourková, podle níž byl zásah obtížný: „Hasiči museli částečně vyklidit nahromaděný odpad ze dvou místností domů. Požár byl zlikvidován v deset hodin večer.“

Škoda byla odhadnuta na 200 000 korun, při zásahu se podle mluvčí podařilo zachránit majetek za dva milióny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám