Hlavní obsah

Týraná žena předstírala, že je mrtvá, aby ji násilník přestal dusit

Právo, Pavel Karban
Bruntál

Přes dva roky týral vlastní sestru čtyřicetiletý muž z Brantic na Bruntálsku. Naposledy na ženu zaútočil v opilosti minulý čtvrtek. Poté ho zadrželi policisté, násilník nyní sedí ve vazbě.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Článek

„Muž měl uhodit do tváře a vulgárně napadat sestru, následně sekerou třískal do příčky v jednom z pokojů rodinného domu,“ popsala poslední útok bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že dechová zkouška u muže odhalila 2,42 promile alkoholu. Policisté ho proto převezli na záchytku.

V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že k útokům dochází od ledna 2010, kdy se muž k sestře nastěhoval. „Týrat ji měl po požití alkoholických nápojů, což mělo být pravidelně minimálně v pátky a soboty. Přicházel do jejího pokoje, slovně ji napadal a vyhrožoval zabitím. U sebe měl přitom řetěz a sekeru, kterou se měl ohánět, tlouct do podlahy a stěny,“ informovala mluvčí.

Nezdárný bratr údajně sestru tupou stranou sekery několikrát udeřil. „Měl ji také bít pěstmi do obličeje, při posledním napadení ji měl dokonce dusit polštářem. Nechal toho až tehdy, když poškozená dělala, že je mrtvá. Když muž zjistil, že dýchá, měl ji fyzicky napadnout,“ sdělila Tušková.

Policisté muže stíhají pro zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám