Hlavní obsah

Tabule skla rozmačkaly v Dubí dvaačtyřicetiletého muže

– Dubí

Ve sklárně Barevka v Dubí na Teplicku ve čtvrtek ráno zahynul dvaačtyřicetiletý muž. Bez zjevné příčiny na něj spadl dvoutunový balík skla a na místě zemřel. Informace o neštěstí potvrdil personální ředitel českého AGC Libor Sehnal. Policie zatím neštěstí vyšetřuje. Podle AGC se smrtelný úraz v jeho závodech stal naposledy před 21 lety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Bylo to kolem půl deváté ráno, na stojanu byl umístěný balík skla ve dřevě o rozměrech tři krát dva a půl metru. Otočil se k tomu zády a balík spadl přímo na něj," řekl Sehnal. Příčina je podle něj zatím nevysvětlená, protože místo neštěstí nezabírá žádná kamera.

Balík byl umístěný na stojanu šikmo podobně jako malířské plátno na stojanu, přičemž nakloněný měl být směrem od dělníka. V Barevce se vyrábějí mimo jiné skla s drátěnou vložkou.

Těsně před pádem skla projel okolo vysokozdvižný vozík, a tak policie vyšetřuje jeho možný podíl na události. "Řidič jel na výslech, ale prý jen projel okolo. Další lidé okolo měli šok, a nebyli schopni nic říct," dodal Sehnal. Poslední smrtelný incident se podle něj v současných sklárnách koncernu stal v roce 1989.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám