Hlavní obsah

Srazil seniorku a oloupil ji. Policie už zná jeho totožnost

Novinky, pli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie už ví, kdo na začátku května v Tádžické ulici v Praze 10 přepadl a oloupil 79letou ženu, která se vracela z nákupu. Pomohly zveřejněné videozáznamy. Útočníka i druhého mladíka, po němž policie v souvislosti s případem také pátrala, poznalo na záběrech hned několik lidí. V pondělí o tom informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Přepadení seniorky v Praze

Článek

Incident se odehrál 4. května okolo osmé hodiny večer. Jeden z mladíků se pokusil ženě, která šla z nákupu, ukrást kabelku. Povalil ji na zem a snažil se jí tašku vytrhnout. Když se mu to po chvíli podařilo, z místa utekl.

Celý incident zachytily bezpečnostní kamery, které policie zveřejnila. „Díky medializaci případu poznalo podezřelé mladíky několik lidí a kriminalisté nyní disponují informacemi o jejich totožnosti,” uvedl Daněk.

Podle něj se jedná o dva mladistvé. Jakou přesně měl mít roli druhý hledaný, policie neupřesnila.

„Děkujeme všem, kteří věnovali případu pozornost a přispěli tak k posunu při jeho vyšetřování,“ dodal Daněk s tím, že nyní pražští policisté předali případ kolegům ze Žatce.

V případě odsouzení hrozí mladíkům za loupež až 10 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám