Hlavní obsah

Silná auta v Praze závodila a srazila se s odbočujícím porsche

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Závod range roveru a mercedesu v ulicích Prahy skončil v noci na středu havárií. Jedno ze závodících aut se srazilo s odbočujícím porsche. Policisté při kontrole range roveru a mercedesu našli drogy, zakázanou střílející tužku, revolver, ale i plynovou pistoli.

Noční bouračka luxusních autVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Policie dostala hlášení o dopravní nehodě kolem 22. hodiny z Radlické ulice. Range rover, který podle svědků závodil v ulicích s mercedesem, narazil do automobilu značky Porsche, který odbočoval vlevo, a odhodil ho. Řidič range roveru skočil s autem v plotě, který zcela zničil. Druhé závodící auto zastavilo o několik ulic dále.

„Při kontrole policisté nalezli u 33letého spolujezdce střílející tužku domácí výroby, která byla ostře nabitá, se zásobou 30 malorážkových nábojů. Tato tužka je zákonem zakázaná. Muž měl u sebe také revolver a v autě byly nalezeny marihuana a kokain. Zadržen byl i 25letý řidič,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Havarované porsche po honičce Prahou

Muž, který měl u sebe zbraně, na svoji obhajobu uvedl, že měl před deseti lety zbrojní průkaz, kterému už ale vypršela platnost, a zároveň je mu jasné, že střílející tužka je zakázaná. U posádky mercedesu objevili policisté plynovou pistoli.

Oba muži z range roveru jsou podezřelí z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a 33letý muž také z nedovoleného ozbrojování, za které mu hrozí až dva roky za mřížemi. Případ policisté vyšetřují, stejně jako dopravní nehodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám