Hlavní obsah

Sex s nevlastní dcerou prokázalo DNA

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni začal v úterý projednávat případ znásilnění 14leté dívky, ze kterého je obžalován 36letý Michael Bury z Kladna, druh její matky. Obžalovaný vše od začátku popírá, usvědčuje ho ale test DNA, podle kterého je otcem dítěte, které se nezletilé dívce narodilo v dubnu loňského roku.

Foto: Renata Hasilová

Na programu slavnostního otevření Továrny bylo vystoupení kapely Létající rabín.

Článek

Podle obžaloby měl Bury násilím donutit dceru své družky k souloži v červenci 2001. Tehdy s ní byl na výletě na přehradě Hracholusky v okrese Plzeň-sever. Poté ji měl vyhrožovat, že ji zabije, pokud se o něčem zmíní. Dívka s obviněním přišla až v době, kdy gynekolog zjistil, že je ve 32. týdnu těhotenství.

V červenci 2001 se vrátil z vězení

"Od začátku popírám vinu. Doznávám, že jsme skutečně spolu byli na přehradě, ale nikdy jsem s ní nesouložil, jak všichni udávají. Nechápu, co to všechno mělo za cíl," uvedl před soudem Bury s tím, že se 13. července 2001 vrátil z výkonu posledního ze čtyř trestů, které si v minulosti převážně za majetkovou trestnou činnost odpykal.

Popřel rovněž, že by se mu dívka po výletu vyhýbala. "Podílel jsem se celých šest let, co jsem žil s její matkou, nejen na její výchově, ale i výchově jejích dalších tří sourozenců, vodil jsem je do školy a školky. S družkou jsme se rozešli asi před měsícem a půl," uvedl dále.

Výsledky testu DNA

Přes jeho obhajobu ho však usvědčuje zkouška DNA, podle níž je otcem v dubnu narozeného dítěte. "O tento znalecký posudek jsem sám žádal, a nyní žádám o další," dodal Bury. Za trestný čin znásilnění nezletilé osoby hrozí obžalovanému trest až 12 let vězení. Vyhlášení rozsudku v této kauze je očekáváno již zítra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám