Hlavní obsah

S ukradeným autem nacouval do prodejny v Havířově, pak ujížděl do Ostravy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

A nedá si říct a nedá. Tato věta naprosto přesně vystihuje sedmatřicetiletého muže z Karviné, kterého soud v minulosti už jedenáctkrát potrestal za majetkovou trestnou činnost. Minulý týden ho totiž policisté přistihli, jak s ukradeným autem vyjíždí z prodejny čerpací stanice, kterou chtěl vykrást.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto vyjelo z prodejny čerpací staniceVideo: Policie ČR

 
Článek

Výtečník v noci na pátek 29. července ukradl v Třinci osobní auto Škoda Octavia. „Na Nádražní ulici vnikl do šatny v budově tamní společnosti a zde od vozidla odcizil klíče,“ popsal ve středu karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Asi dvě a půl hodiny po páteční půlnoci pak recidivista zaparkoval u jedné z budov ve Stonavě. „V zadní části budovy se pokusil rozbít okno, což se mu nepodařilo. Poté budovu obešel a z přední strany rozbil okno u schodiště. Do objektu však nevnikl, protože ho vyrušil kolemjdoucí,“ popsal další děj mluvčí s tím, že ze Stonavy muž odjel do Havířova.

Hlídka jela okolo

Tam si vyhlédl prodejnu čerpací stanice na ulici U koupaliště. „Nacouval vozidlem přes vstupní dveře do prodejny. Při manévru si ho však všimla projíždějící policejní hlídka,“ uvedl Kolátek. Kamera v policejním autě navíc jeho chování zaznamenala.

Zloděj se však nechtěl nechat chytit, a tak začal policistům ujíždět přes Havířov-Šumbark směrem do Ostravy. „Policejním hlídkám se nakonec podařilo muže zadržet na Rudné ulici v Ostravě u tamního obchodního domu. V čerpací stanici pachatel nic nestačil odcizit, i tak ovšem způsobil škodu poškozením ve výši přes 80 tisíc korun,“ nastínil policejní mluvčí.

Dodal, že vyšetřovatelé už muži dokázali další tři skutky, a to v pekařství v Českém Těšíně a budově ve Stonavě a vykradení auta v Karviné. V současné době je zloděj ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám