Hlavní obsah

S kradeným kamionem jel bývalý učitel policistů

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Za dramatických okolností se podařilo policistům po půlročním bezvýsledném pátrání najít ukradený kamion se speciálním chladícím návěsem za 750 tisíc korun, který zmizel v červnu z Luhačovic na Zlínsku.

Foto: Milan Turek

Na trati Liberec - Žitava - Rybniště - Seifhennersdorf budou jezdit moderní soupravy Siemenas Desiro Classic

Článek

Při odhalení se ocitli v ohrožení, protože se jim s kamionem pokusil ujet 50letý muž a při tom na ně najížděl. Podle zjištění Práva šlo o bývalého učitele střední policejní školy z Holešova.

"Svědci nám oznámili, že právě jej viděli, jak se svým autem doprovází kamion do jednoho skladu ve Slušovicích. Kamion neměl poznávací značku. To svědky zaujalo," řekl zlínský policejní mluvčí Ivo Mitáček.

Policisté pak muže kontaktovali a mezitím začali raději tajně hlídkovat u označeného skladu. Požádali ho, aby s nimi do skladu šel. Muž s odvoláním na nedostatek času požádal o jiný termín, z policejní služebny ale zamířil přímo tam a pokusil se kamion odvézt. Hlídkující policisté mu v tom nakonec zabránili.

"V areálu jsme kromě toho našli také automobil značky Volkswagen, který byl ukraden na podzim v Brně," dodal Mitáček. Policisté nyní prověřují další okolnosti, které jsou zatím nejasné. Prověřují mimo jiné, kdo kamion ukradl a kde byl uskladněn dosud. Šlo o specializovaný vůz, jehož běžný pohyb na silnicích by jim neunikl. Provozovatel kamionu navíc vypsal odměnu tomu, kdo vozidlo najde. Bývalý učitel policistů popřel, že by se on sám účastnil zločinu. "Zatím nikdo nebyl obviněn. Muž v případu vystupuje jako svědek," podotkl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám