Hlavní obsah

Rozsáhlý požár zničil dřevěný dům v Tovéři na Olomoucku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Rozsáhlý požár dřevěného rodinného domu zaměstnal v neděli časně ráno hasiče v obci Tovéř na Olomoucku. Oheň dům kompletně zničil. Výše škody zatím nebyla vyčíslena, bude však vyšší než milión korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Požár rodinného domu na OlomouckuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Hlášení o požáru v zástavbě rodinných domků přijala linka tísňového volání krátce před půl čtvrtou hodinou ranní. Požár se podařilo lokalizovat zhruba za hodinu a půl,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požárem zasažený rodinný dům.

Požár podle něj hasičům nahlásil soused z vedlejšího domku, majitelé postiženého domu nebyli zrovna doma. „Požár přitom už v době, kdy jej zpozorovali, nabíral rychle na síle a rozšiřoval se do podkrovních místností,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požárem zasažený rodinný dům.

Na místě zasahovalo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Olomouce, Šternberka, Bohuňovic, Tovéře, Chválkovic, Velké Bystřice a Hluboček.

„Silný žár a odlétající jiskry ohrožovaly i sousedící dům. Hasiči za nasazení několika hasebních proudů zabránili dalšímu možnému rozšiřování, lokalizovat požářiště se jim podařilo krátce před pátou hodinou ranní,“ konstatoval Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči na místě požáru

Následně se podle něj hasiči pustili do postupného vyhledávání a prolévání skrytých ohnisek. Začali také vyklízet požárem zasažené vybavení objektu a rozebírat ohořelé střešní konstrukce.

„Zásah ztěžoval pokles teplot a silný mráz. Zásobování vodou bylo řešeno kyvadlovou dopravou z nedalekého hydrantu,“ dodal mluvčí s tím, že hasiči budou na místě požáru zřejmě ještě celé dopoledne. Příčina vzplanutí zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám