Hlavní obsah

Řidiči autobusu se na D1 střídali za jízdy, skončili v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

V neděli odpoledne se na dálnici D1 odehrála kuriózní nehoda. Způsobili ji řidiči plně obsazeného autobusu, když si předávali řízení v rychlosti 110 kilometrů v hodině. Policie je obvinila z obecného ohrožení.

Foto: Ludmila Brousilová

Dožínky v Horní Lidči v roce 2016

Článek

"Na 49. kilometru ve směru na Prahu autobus se 46 cestujícími vjel na krajnici prorazil svodidla a dostal se do protisměru. Tam ujel ještě 500 metrů a zastavil," sdělila mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská. Nikdo z cestujících, kteří se vraceli z dovolené v Chorvatsku, nebyl zraněn.

Podle mluvčí se třicetiletý řidič zcela nepochopitelně zvedl ze sedačky a snažil se předat řízení svému dvaačtyřicetiletému kolegovi. Oba řidiče dnes policie obvinila z obecného ohrožení.

"Škoda na autobuse a svodidlech dosáhla téměř 150 000 korun," dodala mluvčí a upozornila, že zkouška na alkohol byla u obou mužů negativní.

Nehoda autobusu na D1 je ve Středočeském kraji již druhou během několika dnů. Ve středu 1.9. havaroval na dálnici D5 autobus z Prahy do Plzně plný lidí. Odstaveného autobusu si nevšiml řidič kamiónu a zezadu do něj vrazil. Při nehodě jedna žena utrpěla velmi vážná zranění a dva muži byli zraněni lehce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám