Hlavní obsah

Řidič z kradeného auta skončil v nemocnici

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvikov

Havárií pronásledovaného auta skončila v pátek ráno policejní honička na Českolipsku. Řidič, který nezastavil na výzvu, před policisty ujížděl asi sedm kilometrů, v zatáčce ve Cvikově pak havaroval. Z místa nehody ho museli záchranáři transportovat do nemocnice. Vůz byl s největší pravděpodobností kradený.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tmavé Audi A6 chtěla před devátou hodinou ráno zkontrolovat hlídka dopravních policistů u křižovatky před obcí Svor.

„Řidič ale na pokyn k zastavení nereagoval a začal ujíždět směrem na Liberec. Policisté ho začali okamžitě pronásledovat. Jízda skončila po zhruba sedmi kilometrech, kdy řidič zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení vozu, v levotočivé zatáčce vyjel mimo silnici a havaroval,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policisté muže z auta vytáhli a přivolali záchranku. Ještě předtím u něho provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní.

„Jednalo se o muže polské národnosti, jeho totožnost nyní zjišťujeme. Muž je v současné době v péči lékařů. Až to bude možné, vyslechneme ho,“ upřesnila Suchánková.

Policisté rovněž ověřovali původ vozidla s německou registrační značkou, ve kterém muž ujížděl. „Právě ve chvíli, kdy operační důstojník ověřoval informace o havarovaném voze s německou registrační značkou přes kontaktní pracoviště v Německu, oznamoval majitel vozu jeho odcizení,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám