Hlavní obsah

Psi na hledání těl, policisté s fekálním vozem: Pátrání na Lounsku v domě pohřešované ženy pokračuje

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavětín
Aktualizováno

Na Lounsku pokračuje policejní akce, při které kriminalisté prozkoumávají ve Slavětíně dům sedm let pohřešované Jany Paurové. Policie k manévrům žádné podrobnosti vzhledem k vyšetřování nesdělila. Podle informací Novinek jsou na místě policisté se psy cvičenými k vyhledávaní těl. Policie nasadila také fekální vůz a nakladač.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie použila při pátrání ve Slavětíně fekální vůzVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policisté se ve Slavětíně objevili po letech znovu v pondělí, prohledávání domu a okolí pokračuje rovněž v úterý.

Mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová Novinkám sdělila, že v případu nebyl nikdo zadržen, a tudíž ani obviněn, stále ale nelze sdělit další podrobnosti.

Policie znovu prohledávala dům, odkud před lety zmizela matka čtyř dětí

Krimi

Podle informací Novinek z místa dorazili v úterý policejní psovodi se psy cvičenými k vyhledávání lidských ostatků. Policie rovněž nasadila fekální vůz, což může nasvědčovat například tomu, že se má odčerpávat jímka. Přijel ještě nakladač se lžící používaný na stavbách k přemisťování sypkých materiálů.

V pondělí tam rovněž zasahovali hasiči, kteří byli vidět s čerpadlem. Co přesně měli v domě na práci, policie neupřesnila.

Pátrání ve Slavětíně pokračujeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání má souviset s místní obyvatelkou Janou Paurovou, která zmizela na začátku února 2013 poté, kdy převzala výzvu od policie, že má přijít svědčit proti manželovi, kterého policie vyšetřovala pro její týrání.

Za týrání zmizelé manželky soud potrestal muže podmínkou

Krimi

Trestní oznámení kvůli týrání podala lounská sociálka. Následný soud muže nejdřív zprostil obvinění pro nedostatek důkazů, nakonec ale po odvoláních a dalších soudních jednáních dostal muž podmíněný trest.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání ve Slavětíně na Lounsku

Paur podle verdiktu ženu týral od začátku roku 2012 až do doby, než zmizela. Podle soudu Paur opakovaně ženu slovně urážel a brutálně fyzicky napadal i v přítomnosti dětí.

Svou ženu měl mlátit a znásilňovat, pak se po ní slehla zem. Muž vinu odmítá

Krimi

Na jednu stranu u soudu vystupovala řada svědků, kteří potvrdili, že žena měla po těle často modřiny, naopak ale hodně jiných svědků uvádělo, že si je mohla způsobit sama, protože často a nadměrně pila alkohol.

Zda muž s dětmi v domě stále žije, policie nesdělila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám