Hlavní obsah

Provoz na D1 zastavilo bourání mostů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 byl ze soboty na neděli přerušen, kvůli demolici dvojice mostů. Auta se na dálnici vrátí v neděli dopoledne. Dálnice je uzavřena v úseku mezi 41. a 49. kilometrem. Odpoledne komplikovala dopravu série nehod.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Most u Šternova před demolicí.

Článek

Provoz na dálnici byl v tomto úseku omezen již předtím. Doprava byla vedena ve dvou pruzích směrem na Brno a v jednom na Prahu. Platila tam snížená rychlost.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Nejfrekventovanější tuzemská dálnice D1 byla Psáři a Šternovem na Benešovsku v obou směrech na 14 hodin zcela uzavřena.

Policie stanovila objízdné trasy. Auta do hmotnosti 12 tun a autobusy nesměly po uzavřeném úseku nejfrekventovanější tuzemské dálnice jezdit od sobotních 20:00 do nedělních 10:00. Pro auta nad 12 tun byla silnice uzavřena ještě o hodinu dříve. Provoz na dálnici i objízdných trasách bude sledovat zvýšený počet policistů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dopravu usměrňují policisté

Auta do hmotnosti 12 tun budou při uzavírce ve směru na Brno sjíždět na exitu 41 u Šternova, pak pojedou na Divišov, Vlašim a na dálnici se vrátí exitem 49 Psáře. Ve směru na Prahu pak budou sjíždět exitem 49 Psáře, odkud se vydají směrem na Zbizuby, Uhlířské Janovice a Sázavu. Zpět se na D1 vrátí exitem 34 Ostředek.

Foto: Dopravniinfo.cz

Situace na 52. kilometru na záběru dopravní kamery

Pro auta nad 12 tun bude objízdná trasa delší. Ve směru na Brno budou sjíždět exitem 21 u Mirošovic a pojedou na Tábor, Pelhřimov a na dálnici se vrátí exitem 90 u Humpolce. Stejnou trasu budou těžké kamiony využívat i v opačném směru.

Dlouhé kolony po nehodách

Sobotní odpolední nehoda osobního a nákladního vozu, která se obešla bez zranění, se stala na nájezdu u čerpací stanice na 51. kilometru. Jeden jízdní pruh byl uzavřen. Neprůjezdný byl i odstavný pruh, který na stejném kilometru blokovalo porouchané vozidlo. Nehoda omezovala provoz i v opačném směru na 47. kilometru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám