Hlavní obsah

Při požáru seníku na Frýdecko-Místecku zahynulo tele

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za milion korun způsobil požár, který v neděli ráno zachvátil seník v obci Čeladná na Frýdecko-Místecku. Při požáru zahynulo tele, které bylo umístěno v přilehlém kotci.

Foto: HZS MSK

Při požáru seníku zahynulo tele, škoda se vyšplhala téměř na milion.

Článek

Jak sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák, požár byl nahlášen po půl šesté ráno. „Seník o půdorysu 35 krát 35 metrů byl v době příjezdu hasičů cela zasažen. Jednotky se v první fázi soustředily na ochranu nedalekého kravína se zhruba stovkou kusů dobytka. Nepřežilo však jedno z telat, které bylo umístěno v samostatném kotci mimo kravín,“ uvedl Kozák.

Zásah komplikovala ocelová konstrukce střechy, která byla žárem značně narušená a hasiči po dlouhou dobu nemohli bezpečně vstoupit do objektu a seno rozhrabat.

„K hašení i ochlazování bylo nasazeno několik vodních proudů, včetně přenosného monitoru. Voda byla dopravována kyvadlově cisternami z nedalekého potoka Čeladěnka, kde bylo zřízeno stanoviště se dvěma plovoucími čerpadly,“ dodal mluvčí. Příčina vzniku požáru se zkoumá.

Foto: HZS MSK

Při požáru zahynulo tele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám