Hlavní obsah

Potyčka kvůli udírně: Umyj si pusu od lží, nabídl muži mladík mýdlo

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potyčkou skončil v jedné z obcí na Prostějovsku spor dvou sousedů o zapůjčení obecní udírny. Třiadvacetiletý mladík obvinil devětašedesátiletého muže ze lží a nabídl mu mýdlo, aby si od nich očistil ústa. Staršího muže to pobouřilo a chtěl konflikt řešit pěstí, jenže ho zradila rovnováha zřejmě ovlivněná požitým alkoholem a při pádu se zranil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Incident se stal ve středu kolem 22. hodiny, informoval o něm v pátek mluvčí policie František Kořínek. „Předmětem sporu se stalo právo na zapůjčení obecní udírny. Během sporu měl mladší z mužů odběhnout a po chvíli se vrátit s mýdlem,“ popsal mluvčí.

Mladík čisticí prostředek nabídl muži s tím, aby si umyl ústa od svých lží. „Na to se měl starší z mužů mladšího pokusit udeřit, ale ztratil rovnováhu a upadl na zem. Při tom utrpěl zranění v obličeji a na noze,“ upřesnil Kořínek.

Na místo dorazili policisté, kteří zjistili, že oba muži byli pod vlivem alkoholu – staršímu naměřili téměř dvě promile, mladšímu těsně nad dvě promile. „Věc šetří policie pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám