Hlavní obsah

Policisté v Havířově chytili opilé a zdrogované řidiče

Právo, Pavel Karban

Dvanáct podnapilých řidičů a 6 šoférů pod vlivem omamné látky zadrželi v průběhu speciální akce nazvané Typhoon policisté v noci z pátku 17. na sobotu 18. července v Havířově na Karvinsku. Dva řidiči chtěli policejním hlídkám ujet, honičky však měly vždy jednoho vítěze: policisty.

Článek

Akce byla zaměřena na kontrolu řidičů a posádek motorových vozidel, které se pohybovaly po Havířově v době od 20 do 4 hodiny. Do akce bylo nasazeno 63 policistů, ve městě měli 5 stanovišť. „V průběhu akce bylo kontrolováno 313 vozidel a 264 osob. Dvanáct řidičů bylo podnapilých, dalších šest řídilo motorové vozidlo pod vlivem omamných látek,“ informoval krajský policejní mluvčí Miroslav Pech.

V rámci akce byly také zadrženy 4 osoby podezřelé ze spáchání trestného činu. „V jednom případě se jednalo o ohrožení pod vlivem návykové látky, ve druhém o řízení motorového vozidla bez řidičského průkazu a ve dvou případech šlo o maření výkonu úředního rozhodnutí. Řidičům byl totiž vysloven zákaz řízení,“ doplnil s tím, že policisté udělili 9 pokut na nichž vybrali 15 800 korun.

Pech upozornil i na dvě dramatické situace, ke kterým v průběhu policejní akce došlo. „Těsně před půlnocí zaregistroval řidič vozidla při výjezdu z Havířova na Ostravské ulici policejní hlídku a snažil se jí vyhnout. Vycouval tedy zpět na kruhový objezd a začal ujíždět v protisměru na Ostravu. K jeho smůle jej však policejní vozidlo začalo okamžitě pronásledovat a navíc jel přímo ke stanovišti hlídky, která kontrolovala vozidla přijíždějící do Havířova od ulice Rudné. Byl tedy zhruba po 300 metrech donucen k zastavení a skončil v poutech. Důvodem jeho jednání bylo vyslovení zákazu řízení motorových vozidel,“ vysvětlil Pech.

I ve druhém případě řidič ujížděl, tentokrát před hlídkou dopravní policie. „Jel směrem na Karvinou, následně se obrátil zpět na Havířov. Zadržen byl po asi 10 kilometrech pronásledování, do kterého se zapojilo několik policejních vozidel,“ řekl policejní mluvčí. Důvodem, proč muž ujížděl byl alkohol. V dechu ho měl 1,2 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám