Hlavní obsah

Policisté dostali podmínky za nedbalé vyšetřování případu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský okresní soud v pátek uložil podmíněné tresty čtyřem bývalým plzeňským policistům. Žaloba je vinila z nedbalého přístupu při vyšetřování konfliktu v erotickém baru v Plzni, kde při potyčce v roce 2006 zemřel cizinec.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Okresní soud expolicisty již dříve dvakrát osvobodil, naposledy letos v únoru, krajský soud ale případ vrátil k novému projednání.

Událost se stala 12. prosince 2006 v klubu Strip bar Pamela. Soňa Pechová a Michal Lohr z policejní hlídky přijeli do klubu kolem čtvrté hodiny ráno. Našli tam zmláceného Ukrajince, jenž později zemřel.

Hlídka nezjistila totožnost svědků, nezajistila místo činu a opustila ho. Tím prý zmařila vyšetřování. Kriminalisté se totiž na místo dostali až druhý den, kdy už byl klub uklizený.

Obžalováni byli také dozorčí František Dobrý a operační důstojník Lubomír Vítovec. Dle obžaloby nedůsledně reagovali na oznámení hlídky, i když měli informace, že je na místě těžce zraněný muž.

V souvislosti s útokem začala policie stíhat nepravého pachatele a až později se ukázalo, že napadení má zřejmě na svědomí jeden z vyhazovačů baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám