Hlavní obsah

Policisté dopadli muže, podezřelého z pokusu o znásilnění cyklistky

Karlovy Vary

Policisté v Karlovarském kraji dopadli v sobotu muže, kterého podezřívají z pokusu znásilnění. Případ se měl stát 22. července u silnice mezi Rýžovnou a Hřebečnou na Karlovarsku. Devětadvacetiletý Němec čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby, informovala v neděli krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Foto: Policie ČR

Policie přivádí podezřelého na služebnu.

Článek

„Podezřelý cizinec byl v sobotu krátce po půlnoci policisty zadržen a převezen na policejní služebnu. Kriminalisté ho obvinili ze spáchání zločinu znásilnění ve stádiu pokusu a podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby," uvedla Týřová. Za znásilnění mu tak v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Osudného 22. července k ženě, která stála na silnici u svého kola, přijel autem neznámý muž. Vystoupil, chytil ženu za ruce a snažil se jí odtáhnout směrem k lesu. Aby nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa dlaní. [celá zpráva]

„Po několika metrech jí povalil na zem, kde se jí snažil osahávat. Vyděšená žena se aktivně bránila a muže při tomto kousla do prstu. Vzhledem k tomu, že se domnívala, že se jedná o německy hovořícího muže, začala na něj v německém jazyce křičet, aby jí nechal být," popsala Týřová.

Poté pachatel ženu pustil a řekl jí, aby nikomu nic o tom, co se stalo, neříkala. Z místa utekl zpět ke svému autu a odjel. Žena z místa utekla zpět k silnici, kde vyhledala pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám