Hlavní obsah

Policie zatkla na koncertu holých lebek 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koncert skinheadské kapely na pražském Zlíchově skončil v sobotu v noci útokem na kameramana České televize. Policie útočníka zadržela. Na akci dorazilo celkem 120 stoupenců hnutí skinheads, mezi nimiž byly i desítky dívek. Policie během večera zadržela 11 lidí.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Během dvou let bude ve městě Sokolov dokončena poslední etapa západního obchvatu.

Článek

Koncert se konal v restauraci U Karla Hašlera v Hlubočepích v Praze 5. Na místě bylo asi deset mužů z pohotovostní jednotky pražské policie, kteří všem návštěvníkům kontrolovali před vchodem do hostince doklady.

Ostražití byli i organizátoři akce. Do hostince se přes otevřené mříže dostali jen ti, kdo měli u sebe zakoupené vstupenky.

Důsledná kontrola čekala na hosty akce i uvnitř restaurace. Při osobní prohlídce se snažili pořadatelé zajistit zejména zbraně a nebezpečné předměty. Upozornili navíc všechny, že kdo bude během hudební produkce hajlovat, bude bez milosti okamžitě vyveden.

Podle informací ČTK vystoupí v objektu například skupina Randall Gruppe patřící k radikálním neonacistickým hudebním formacím.

Akce trvala do dnešního rána, a to do sedmi hodin. Byla pořádána jako provokace, neboť Karel Hašler - jehož jméno restaurace nese - zahynul v prosinci 1941 v německém koncentračním táboře Mauthausen.

Objekt v ulici Na Zlíchově, ve kterém se hostinec nachází, vlastnil dříve podle Večerníku Praha zlatý olympionik z Atén Roman Šebrle a z části i jeho kamarád Tomáš Janků.

Anketa

Souhlasíte s pořádáním podobných akcí?
Ano
29,9 %
Ne
70,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 809 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám