Hlavní obsah

Policie pátrá po čtrnáctiletém chlapci, který je přes čtvrt roku na útěku

Novinky, lsi
Praha

Policisté pátrají po čtrnáctiletém Václavu Staňkovi z Litoměřic, který utekl už před čtyřmi měsíci z dětského domova v Jiříkově. Podle policie se chlapec může pohybovat po celém území České republiky, blízký vztah má zejména k hlavnímu městu.

Foto: Policie ČR

Čtrnáctiletý Václav Staněk

Článek

Čtrnáctiletý chlapec utekl 11. listopadu poté, co byl z dětského domova propuštěn na vycházku, uvedla policie na svých internetových stránkách. Od té doby se do domova nevrátil, a tak policisté žádají o pomoc při pátrání širokou veřejnost.

„Podle posledních poznatků má hledaný mladík blízký vztah k hlavnímu městu Praze,“ uvedla v úterý mluvčí pražské policie Andrea Zoulová s tím, že do pátrání se zapojili i pražští policisté.

Foto: Policie ČR

Čtrnáctiletý Václav Staněk

Chlapec podle vychovatelů vyznává styl emo a v době útěku byl v dobrém zdravotním stavu. Staněk je 172 centimetrů vysoký, hubené postavy a má rovné hnědé vlasy. Na sobě měl černé rifle, mikinu a tmavě modrý kabát s dřevěnými knoflíky.

„Jakoukoli informaci o pohřešovaném přijmou policisté každé policejní služebny nebo tísňové linky 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám