Hlavní obsah

Policejní akce Lampička odhalila velkopěstírnu konopí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Zatčením dvou Vietnamců ve věku 19 a 27 let završili kriminalisté ve čtvrtek přibližně čtvrt roku rozpracovanou akci s krycím názvem Lampička. Dvojice provozovala v rodinném domě ve Slavětíně na Olomoucku velkopěstírnu konopí.

Článek

"Muži byli zadrženi během domovní prohlídky. Akce se zúčastnily dvě desítky policistů,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

"Při domovní prohlídce byly zajištěny stovky rostlin konopí, více než 300 květináčů se zeminou a kořeny rostlin, kompletní vzduchotechnika do pěti místností, chemikálie a další zařízení pro pěstování konopí,“ uvedla mluvčí.

:. Razií v jednom z domů ve Slavětíně na Olomoucku završili kriminalisté akci proti pěstitelům konopí. Foto: Policie ČR.

Objekt sloužil jen jako pěstírna

V rodinném domě nikdo nebydlí, objekt sloužil pouze k pěstování konopí. Při domovní prohlídce byli na místě přítomni kromě policistů také kriminalisté z odboru kriminalistické techniky severomoravské policejní správy.

"Přizváni byli i pyrotechnici, kteří objekt prohlédli, ale naštěstí nenalezli žádný nástražný výbušný systém,“ řekl Právu Jiří Brada z okresního policejního ředitelství v Olomouci.

:. Dvojice zadržených mužů. Foto: Policie ČR.

Elekřinu brali z černé přípojky

Vietnamci k pěstování konopí využívali i nelegálně odebíranou elektřinu. Podezření na místě potvrdili pracovníci ČEZu, kteří objekt odpojili od elektrické energie.

"Na základě vyžádaného znalecké posudku budou policisté nelegální odběr elektřiny dále šetřit. Z dosavadního poznatků vyplývá, že škoda činí 200 až 300 tisíc korun,“ konstatovala Dolejšová.

Oba zadržení jsou podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Hrozí jim až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám