Hlavní obsah

Po Praze se prochází gepard, volal vyděšený řidič. Strážníci našli servala

Praha

Po ulici se prochází gepard, volal v neděli odpoledne na tísňovou linku strážníků muž z Prahy. Když zaslal fotografii, strážníci zjistili, že jde o servala. Byl na procházce se svým chovatelem.

Foto: MP Praha

Serval zachycený v Praze

Článek

Muž spatřil kočkovitou šelmu v Chotěnovské ulici kolem šesté hodiny odpoledne. „Ze zaslané fotografie oznamovatele nakonec vyšlo najevo, že se jedná o servala,“ uvedla mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Hlídka vyrazila na místo a kromě servala našla také jeho chovatele. Ten nejprve tvrdil, že zvířata má doma. Když mu však strážníci ukázali fotografii, poznal na ní svou šelmu. „Všechny předložené doklady potřebné k chovu byly v pořádku,“ konstatovala Ernestová.

Foto: Profimedia.cz

Gepard. Ilustrační foto

Serval je kočkovitá šelma z Afriky. Řadí se mezi malé kočky. Loví hlodavce a ptáky a dokáže rychle běhat a vysoko skákat. Oznamovatel se nicméně nijak velkého přehmatu nedopustil, neboť srst servala je skutečně podobná gepardovi, zbarvení jeho kožešiny je téměř totožné. Serval je chráněný a k jeho chovu je potřeba mít povolení a mít zabezpečené místo chovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám