Hlavní obsah

Po pochodu v Plzni stíhá policie radikály a hledá muže, kteří jednoho zbili

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Celkem tři trestné činy a šest přestupků řeší policie v souvislosti se sobotním plzeňským pochodem radikálů. Na hajlování a nenávistná hesla mohou doplatit až tříletým vězením dva dvacetiletí mladíci a osmačtyřicetiletý muž.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Demonstrace v Plzni

Článek

„Ten však není jen podezřelým, ale i poškozeným,“ sdělila policejní mluvčí Jana Tomková. Extremistu si měli později v Částkově ulici podat tři násilníci – pokud je policie dopadne, budou stíháni pro ublížení na zdraví.

Policie v sobotu zadržela celkem devětadvacet lidí, třeba dvacítka aktivistů doplatila na to, že se pokusila pochod zablokovat na plzeňském nábřeží. Jednadvacetiletý mladík se bude u přestupkové komise zpovídat z polití policisty alkoholem, u teprve patnáctiletého účastníka shromáždění našli policisté dva nože, u jiného teleskopický obušek.

Na 500 radikálů a aktivistů

Výčet prohřešků nemusí být konečný. „V současné době nadále analyzujeme audiovizuální nahrávky, pořízené dokumentační materiály a další podklady,“ podotkla Tomková.

Během pochodu, kterého se na „obou stranách barikády“ zúčastnilo celkem zhruba pět set lidí, nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku.

Do akce se v sobotu zapojilo 722 policistů od těžkooděnců po členy antikonfliktního týmu. „Ekonomické náklady se budou pohybovat v řádu stovek tisíc korun,“ doplnila Tomková.

Reklama

Výběr článků

Načítám