Hlavní obsah

Pětice výtržníků na Valašsku ujížděla policistům, po nehodě se snažili utéct

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Nefalšovanou policejní honičku spustila v noci na neděli pětice opilých výtržníků na Valašskokloboucku. Nejprve ve svém voze ujížděli policistům, když pak havarovali, dali se před strážci zákona na útěk. Na místě události postupně zasahovaly čtyři policejní hlídky.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič se zákazem řízení nezvládl zatáčku

Článek

„Dobrodružství předcházel telefonát na linku tísňového volání policie o výtržnících, kteří přijeli v podnapilém stavu na vesnickou veselici a snažili se vyvolat konflikt. Policisté z Valašských Klobouk vyrazili na místo a skupinku jedoucí ve vozidle Volkswagen potkali před nedalekými Drnovicemi,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté se snažili za pomoci zvukových a světelných výstražných znamení řidiče jedoucího vysokou rychlostí zastavit. Ten ale naopak zrychlil a chtěl policejní vůz setřást.

Foto: Policie ČR

Mladý řidič skončil s autem v poli

„Jedna z levotočivých zatáček však byla nad jeho síly, byť posilněné notnou dávkou alkoholu. Dostal smyk a havaroval do příkopu za obcí Vysoké Pole,“ poznamenala mluvčí. Všech pět výtržníků se pak z vozu dalo na útěk. Po upozornění policistů se vrátila k vozu jen dvojice mladíků a jedna dívka. Všichni byli ve věku od dvaceti do jednadvaceti let.

Měl zákaz řízení

„Třiadvacetiletý řidič a o rok starší spolujezdec se stále snažili utéct. Jeden z policistů je po chvilce dohnal a zadržel. Oba skončili v policejní cele,“ sdělila policejní mluvčí.

Všichni výtržníci bydlí v obcích poblíž místa havárie. Dechové zkoušky u nich ukázaly hodnoty od 1,4 do 2,6 promile, u řidiče to byly téměř dvě promile alkoholu. Ten má navíc od prosince loňského roku vysloven zákaz řízení. Z toho důvodu zřejmě i zapřel, že vozidlo řídil.

Řidiče nyní čeká prověřování podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až tříleté vězení. „Druhého útěkáře čeká ve správním řízení několikatisícová pokuta za přestupek proti veřejnému pořádku,“ podotkla Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám