Hlavní obsah

Opilý řidič vjel v Děčíně na zastávku, jeden mrtvý a čtyři zranění

• Aktualizováno

V Děčíně vjel ve středu v podvečer osobní vůz na zastávku městské hromadné dopravy. Jeden člověk zemřel, další čtyři jsou zranění. Dechová zkouška u řidiče potvrdila alkohol. Zranění tří účastníků nehody jsou lehká, jedno je středně těžké. Teplická ulice je v obou směrech uzavřená.

Foto: Policie ČR

Auto, které řídil opilý řidič.

Článek

„Nehoda se stala krátce po 19.00 na zastávce na křižovatce ulic Teplická a Vojanova. Řidič osobního vozu Volkswagen dostal ve vysoké rychlosti smyk a vlétl do protisměru na zastávku, kde bylo v té chvíli šest lidí. Pět z nich vozem zasáhl,” řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Dvaaosmdesátiletého muže na místě neúspěšně resuscitovali záchranáři. Viník nehody zraněn nebyl. Podle policistů byl opilý. „Podrobil se orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní. Ukázala 1,2 promile alkoholu,” doplnila Hyšplerová. Test na drogy byl podle ní negativní.

Foto: Policie ČR

Zastávka, kde k tragické nehodě došlo.

Podle ostatních řidičů jel muž riskantně už před neštěstím. „Z výpovědí dalších řidičů víme, že jel vysokou rychlostí a mimo jiné velmi riskantně předjížděl,” doplnila Hyšplerová. Dodala, že policisté muže na místě zadrželi a převezli do cely předběžného zadržení. O případném obvinění se rozhodne v dalších dnech.

Záchranáři ošetřili podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Petra Bureše čtyři další lidi. „Tři zranění byla klasifikována jako lehká, jedno jako středně těžké. Všichni byli převezeni do nemocnice v Děčíně,” řekl Bureš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám