Hlavní obsah

Opilý řidič naboural několik aut. Pak vulgárně nadával a nabízel strážnici vibrátor

Pardubice
Aktualizováno

Opilého a agresivního řidiče zadrželi v úterý strážníci v Pardubicích. Předtím muž stihl nabourat šest aut a zranit dítě. Strážníkům pak vulgárně nadával a oháněl se známostí na soudu.

Opilý řidič naboural několik autVideo: MP Pardubice/Česká televize

 
Článek

Nabouraného BMW si strážníci všimli v ulici Na Drážce. Řidič jel v protisměru od kruhového objezdu u věznice. Podle strážníků se vůz krátce předtím střetl s jiným autem.

Na výzvy na zastavení šofér nereagoval a místo toho přidal plyn. Nezastavil ho ani betonový květináč, do kterého narazil. „V šílené jízdě dále pokračoval a naboural několik dalších vozidel. Za křižovatkou ulic Věry Junkové a Luční svou jízdu definitivně zakončil nárazem do zaparkovaného vozidla,“ popsal mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Foto: Policie ČR

Nabourané BMW v Pardubicích.

Z auta se mu nechtělo, a tak mu ven pomohli strážníci. „Proč to děláte, ty v..e? Ty z toho máš radost, ty šmejde? Chceš koupit robertka k Vánocům?” nabízel zadržený strážnici, která byla na místě. „Muž se i nadále choval arogantně, agresivně, strážníkům i policistům hrubě nadával a vyhrožoval známostmi se soudci,“ konstatoval Sejkora.

Škoda půl milionu

Hlídka nakonec napočítala nejméně pět nabouraných aut, při nehodě se také zranilo jedno dítě. Dechová zkouška ukázala u řidiče 2,18 promile alkoholu v dechu. O psa, kterého měl s sebou, se postarali strážníci, šoféra policisté odvezli do cely.

Podle policie 57letý muž poškodil šest aut, na kterých vznikla škoda 450 tisíc korun. „Na místě přišel o řidičský průkaz a nyní čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Není vyloučené, že denní světlo v tamní lokalitě odhalí ještě další poškozená vozidla,“ uzavřela mluvčí policie Eva Maturová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám