Hlavní obsah

Nezletilý hoch podle policie způsobil na Blanensku požáry za statisíce. Obvinit ho nelze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Čtyři požáry z minulého týdne, při kterých vznikla podle prvotních odhadů škoda nejméně v řádu stovek tisíc korun, měl podle policie na svědomí nezletilý chlapec. Jeho přesný věk vyšetřovatelé nesdělili, je však důvodem, proč ho policie nemůže trestně stíhat. Jeho rodiče ale zřejmě budou čelit požadavkům na úhradu škody.

Foto: Policie ČR

Požáry na Blanensku podle policie způsobil nezletilý chlapec

Článek

O případu ve čtvrtek informovali kriminalisté na Twitteru, kde bez podrobností uvedli, že se policistům a hasičům podařilo vypátrat pachatele čtyř požárů, přičemž se jedná o nezletilého chlapce.

Mluvčí policie Bohumil Malášek pak upřesnil, že pachatele právě vzhledem k věku nelze trestně stíhat. Stejná okolnost je důvodem, proč nelze sdělit, o které požáry se přesně  jednalo.

Z vyjádření tak vyplývá, že pachateli nebylo ještě 15 let, od tohoto věku je občan v Česku právně zodpovědný.

Popelář nenáviděl svou práci, s kumpánem podpaloval kontejnery i auta v Praze

Krimi

Podle policistů hoch připravil horké chvíle svým rodičům, kteří budou muset situaci vysvětlovat úřadům. „Popasovat se také budou muset s náhradou škody," naznačil mluvčí.

V minulém týdnu zasahovali hasiči na Blanensku například u Letovic, kde hořely stovky balíků slámy, zmínila ČTK. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, zásah trval asi osm hodin. Výši škody tehdy předběžně odhadli na milion korun.

Foto: Policie ČR

Následky jednoho z požárů na Blanensku, které podle policie způsobil nezletilý chlapec

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám