Hlavní obsah

Násilník v podmínce hrozil s nožem manželce smrtí a zranil jí oko

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žacléř

Jako nebezpečné vyhrožování vyšetřují kriminalisté na Trutnovsku počínání 38letého muže, který měl ohrožovat svou manželku nožem. Ženě podle policie hrozil smrtí, nakonec utrpěla poranění oka. Podezřelý má bohatou trestní minulost, nechybí pokus o ublížení na zdraví či týrání, soud mu dříve uložil ještě léčbu závislostí, čehož nedbal. Po policejním obvinění jej soud poslal do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté zadrželi podezřelého minulý týden ve čtvrtek krátce před půlnocí v Žacléři na Trutnovsku ve Vězeňské ulici. O případu v pondělí informovala mluvčí policie Šárka Pižlová.

Podle kriminalistů den před zadržením v opilosti vyhrožoval s nožem v ruce své manželce zabitím. „Dále mezi nimi mělo dojít i k fyzickému napadení, přičemž žena utrpěla poranění oka,” sdělila mluvčí.

Senior z Novojičínska vyhrožoval úředníkům likvidací

Krimi

Policie s mužem zahájila trestní stíhání a státní zástupce po jejím podnětu navrhl vzetí podezřelého do vazby, čemuž soud vyhověl.

Policie muže obvinila z nebezpečného vyhrožování, za což je podle trestního zákoníku v základní sazbě jeden rok vězení. V přísnějším odstavci – pokud pachatel vyhrožuje například se zbraní v ruce nebo jako člen organizované skupiny – jsou to tři roky, právě tato sazba násilníkovi z Trutnovska podle mluvčí hrozí.

Muž vydíral 11letou školačku fotkami, pak ještě vyzvídal, jak se trápí

Krimi

Obviněný měl podle Pižlové již v minulosti co do činění se zákonem. Policie s ním řešila ohrožení pod vlivem návykové látky, týrání svěřené osoby a pokus o ublížení na zdraví.

Soud mu za tyto skutky uložil pravomocně souhrnný trest 1,5 roku, který podmíněně odložil se zkušební dobou do března 2024.

Těhotné družce vyhrožoval s nožem v ruce zabitím, přitom ji zranil

Krimi

Obviněný podle mluvčí neporušil jen podmínku. „Soudce mu uložil povinnost zdržet se požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek a podrobit se léčení na závislosti, což však do současné doby neučinil,” dodala Pižlová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám