Hlavní obsah

Muž v Olomouci ohrožoval hosty restaurace vzduchovým revolverem

Právo, mhr
Olomouc

Střelnou zbraní ohrožoval ve čtvrtek odpoledne hosty restaurace v Bořivojově ulici v Olomouci opilý 51letý muž. Teprve po jeho zadržení se ukázalo, že šlo o revolver na vzduchovou kartuši. Právo o tom v pátek informovali mluvčí Policie ČR a Městské policie v Olomouci.

Foto: Městská policie Olomouc

Revolver, s nímž muž ohrožoval hosty restaurace, i nůž, který měl v batohu, vydal policistům.

Článek

Oznámení o muži, který ohrožuje hosty restaurace střelnou zbraní, přijalo kolem 17. hodiny na tísňové lince operační středisko strážníků. „Na místo byla vyslána hlídka, která po příjezdu zjistila, že muž hostům vyhrožoval újmou na zdraví se zbraní v ruce a následně odešel směrem k Boleslavově ulici. Zde se strážníkům podařilo muže dostihnout,“ řekl Právu mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Muž podle něj nereagoval na výzvy a pokračoval dál v chůzi. Zastavil se až ve chvíli, kdy mu jeden ze strážníků pohrozil namířenou služební zbraní. „Muž hlídce sdělil, že zbraň má v batohu, který následně položil na chodník. V něm se nacházela střelná zbraň, revolver na vzduchovou kartuši, a nůž,“ dodal Čunderle s tím, že strážníci následně předali případ republikové policii.

„Z prvotního šetření vyplývá, že 51letý muž měl v restauraci slovně napadat 22letou ženu a manipulovat na veřejnosti se zbraní, se kterou měl mávat kolem sebe. Střelnou zbraň i nůž policistům dobrovolně vydal,“ sdělila Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při dechové zkoušce podle ní policisté muži naměřili kolem 3,3 promile alkoholu. „Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití na úseku zbraní a střeliva,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám