Hlavní obsah

Muž koupil na Moravě dům a hned si ho omylem zapálil

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechat oheň bez dozoru se nevyplácí. Už to ví i majitel nově zakoupené nemovitosti ve Zborovicích-Medlově na Kroměřížsku. V sobotu pálil nepotřebné věci z domu, a když se na chvíli vzdálil, začal mu dům hořet před očima. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči na místě zásahu

Článek

„Muž v sobotu vyklízel dům, nepotřebné věci házel na ohniště a postupně pálil. V poledne si jen na pár minut zašel do vedlejšího domu k příbuzným na oběd. Oheň však přeskočil na přístřešek a přes starou králíkárnu až na střechu rodinného domu. Vyděšený muž ihned volal na tísňovou linku o pomoc,“ uvedla mluvčí.

Pár minut po poledni podle ní na místo požáru vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z širokého okolí. Souběžně s likvidací požáru pak také ochlazovali vodou vedlejší těsně přilehlou nemovitost, aby se oheň nerozšířil i na ni.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje

„Při hašení hasiči postupně rozebírali konstrukci střechy, vše kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Ve dvě hodiny odpoledne měli požár uhašený a místo předali zpět jeho majiteli. Na dohlídku zůstali na místě místní dobrovolní hasiči,“ konstatovala Javoříková.

Jako příčinu požáru určil podle ní vyšetřovatel nedbalost při spalování opadu. Škodu předběžně vyčíslil na 200 tisíc korun. Ke zranění osob při požáru nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám