Hlavní obsah

Muž hodil vidle po agresivním psu ohrožujícím malou dceru. Majitelka zavolala policii, ta případ odložila

Právo, pab

Muž z malé obce na Klatovsku, který hodil vidle po agresivním psu, který ohrozil jeho malou dceru, nakonec nebude potrestán. Policie ho podezřívala z možného přečinu týrání zvířat. Případ z letošního června ale nakonec nyní odložila.

Foto: Profimedia.cz

Majitelka agresivního psa na místo okamžitě zavolala policii.

Článek

Podle šéfky klatovského státního zastupitelství Jiřiny Vítovcové nechtěl 42letý muž psa trefit.

„Pouze se snažil volně pobíhající zvíře zahnat, protože ohrožovalo jeho malou dceru. Vyšetřovatelé také zohlednili, že muž zaplatil majitelce psa veškeré léčebné výlohy, činu litoval a v minulosti nespáchal ani přestupek,“ vysvětlila Vítovcová.

Vše se odehrálo poblíž areálu bývalého zemědělského družstva. Muž za psem nejprve běžel, a když se k němu přiblížil zhruba na vzdálenost dvou metrů, hodil směrem k němu vidle, které držel v ruce.

Zvíře zasáhl do oblasti zadní končetiny, což mu způsobilo asi tři a půl centimetru hlubokou ránu. Muže se tehdy zastal starosta obce. Majitelka agresivního psa na místo okamžitě zavolala policii. Muži proto hrozily až dva roky vězení.

„Jen se snažil psa zahnat, protože chtěl kousnout jeho šestiletou dceru, která jela na kole,“ uvedl starosta. Podle něj muž rozhodně neměl v úmyslu psa zasáhnout. „Nemířil na něj, aby ho trefil. Ale bohužel se tak stalo. Jeho majitelka ho odvezla k veterináři a následné výdaje za šití rány ve výši 1800 korun jí muž uhradil,“ dodal starosta.

Upozornil na to, že pes pobíhal volně po obci. „Ta rodina má více psů, kteří se bezprizorně běhají po vsi,“ uzavřel starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám