Hlavní obsah

Mladík se sekerou pronásledoval po ulici v Praze muže. Pak ji hodil po policistech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devatenáctiletý mladík, který se sekerou pronásledoval jiného muže, vystrašil o uplynulém víkendu obyvatele pražských Kobylis. Násilník pak hodil sekeru po policejním autě. Motivem byl konflikt mezi obyvateli squatu.

Foto: Policie ČR

Zadržený násilník

Článek

Policisté v sobotu večer vyjeli po oznámení do Čimické ulice, kde někdo volal o pomoc. Když přijížděli, spatřili scénu jako z hororu. Agresivní muž běžel za jiným se sekerou a řval, že ho zabije. Jakmile si všiml policejní hlídky, hodil ji po autě. Sekera se odrazila a poškodila ještě projíždějící autobus.

Řidička v Praze nabourala auta a pak mercedes převrátila. Dechovou zkoušku odmítla

Krimi

„Policisté si nestihli ani uvědomit, jaké štěstí měli, že je sekera nezasáhla, a ihned provedli zákrok. Pod hrozbou namířené střelné zbraně útočníka zpacifikovali,“ informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Na místo dorazila záchranná služba, která ošetřila 21letého poškozeného. Násilník při výslechu uvedl, že se nejdříve se známým pohádali ve squatu. Tam mu uštědřil několik ran do obličeje, hodil po něm železnou konstrukci a následně vzal sekeru a začal ho pronásledovat. Po policejním autě prý sekeru hodil, protože chtěl policisty zastavit.

Muž byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví, poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě, z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Hrozí mu až šestiletý pobyt za mřížemi. Vyšetřován je na svobodě.

Foto: Policie ČR

Sekera, kterou hodil po autě.

Foto: Policie ČR

Squat, ve kterém konflikt začal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám