Hlavní obsah

Lupiči vtrhli do dvou zlatnictví a tyčí rozmlátili výlohy. Odnesli si šperky za 850 tisíc

Praha

Dvě loupeže během jedné hodiny mají na svědomí lupiči v Praze. Na přepadení jim pokaždé stačilo několik sekund. S nikým se nebavili, jen rozbili výlohy a vybrali cennosti za 850 tisíc korun. Policisté v případu spolupracují s lotyšskými kolegy, protože pachatelé zřejmě pocházejí z Lotyšska.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči vymlátili výlohu a odnesli si šperkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupeže se odehrály 4. listopadu, mluvčí policie Jan Daněk se na veřejnost obrátil ve čtvrtek. „První přepadení se stalo v půl desáté dopoledne ve Spálené ulici. Do zlatnictví vběhli dva muži, kteří za použití tyče rozbili skleněnou vitrínu se šperky, jež pak odcizili, a z místa utekli. Celé přepadení trvalo pouhých deset vteřin a pachatelé si odnesli zlato a šperky v hodnotě půl miliónu korun,“ konstatoval Daněk.

Další přepadení podle něj následovalo za hodinu v Jablonecké ulici. Stejný scénář a postup, tentokrát vzali šperky za 350 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Auto, kterým lupiči přijeli do zlatnictví.

Kamery zachytily jak muže při činu, tak auto, ve kterém přijeli. Stříbrná Škoda Fabia měla lotyšskou SPZ GL-8435 a pětipaprsková kola z lehkých slitin. Muži měli být podle policie celkem tři, jeden dělal řidiče.

Jeden z nich byl ve věku okolo 50 let a druzí dva muži byli ve věku okolo 30 let. Oba tito mladší muži byli vysocí přibližně 180 cm, měli sportovní postavy.

Foto: Policie ČR

Auto, kterým lupiči přijeli do zlatnictví.

Policie žádá občany, kteří zaznamenali jejich pohyb v ČR, aby se jim ozvali. Zároveň však apelují i na penzióny a ubytovací zařízení, protože se domnívají, že cizinci byli někde mezi 1. a 4. listopadem ubytovaní. Jakékoliv informace o pachatelích nebo Škodě Fabii přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám