Hlavní obsah

Lupiče dopadli svědci přepadení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Pětadvacetiletý mladík a o tři roky starší žena, kteří v minulých dnech podle kriminalistů loupili v opavských ulicích, skončili v policejní cele. Dopadení výrazně pomohli tři odvážlivci, kteří byli svědky posledního zločinu dvojice. Právo o tom v pondělí informoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Foto: Fitškolka Bohumín
Článek

Policisté povedené dvojici zatím prokázali minimálně osm loupeží a krádeží, kterých se ve většině případů dopouštěli společně. Loupili především na ulici, ve dvou případech to bylo dokonce v areálu opavské nemocnice.

"Jedná se o osoby, které v minulosti nebyly trestány," řekl Černohorský.

Osudnou se jim stala noc z pátku na sobotu, kdy na Vaškově náměstí přepadli pětadvacetiletou ženu z Opavy. Povalili ji na zem a zatímco muž ženu škrtil, jeho partnerka oběti vytrhla kabelku s mobilním telefonem a peněženkou. Volání o pomoc uslyšeli tři kolemjdoucí muži, kteří hned přispěchali na pomoc.

"Muže zadrželi ihned při činu, žena byla následně za krátkou chvíli zadržena policejní hlídkou," řekl Černohorský.

Sérii začal mladík

Oba podezřelí do nynějška odmítají spolupracovat s policií a nevypovídají. "Po jejich zadržení trvalo bezmála dvacet hodin, než se policistům podařilo prokázat, že všechny případy mají na svědomí právě oni," dodal Černohorský.

Ne vždy se však na výpravy vydávali společně - k prvním dvěma loupežím se podle policie odhodlal 3. června mladík sám. Nejprve za jízdy na kole strhnul 62leté dámě z ramene sportovní batoh, později krátce po setmění ve Dvořákových sadech vytrhnul z ruky kabelku čtyřicetileté ženě. Ta ji ale držela tak pevně, že lupič i s kolem upadl a z místa činu uprchnul po vlastních nohách. Havarované kolo zajistila policie.

Další loupeže a krádeže, až na tu poslední, již měly méně dramatický průběh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám