Hlavní obsah

Kvůli utonutí chlapce v Českém Dubu byl obviněn vedoucí letního tábora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Dub

Kvůli utonutí šestiletého chlapce na koupališti v Českém Dubu na Liberecku v červenci 2020 policie obvinila jednoho z vedoucích pracovníků letního tábora. Podle kriminalistů neprověřil plavecké schopnosti dětí a nezajistil nad nimi dostatečný dozor. Za usmrcení z nedbalosti mu v případě odsouzení hrozí až šest let vězení, oznámila dnes na policejním webu mluvčí liberecké krajské policie Ivana Baláková.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Chlapec přišel na koupaliště 6. července 2020 se skupinou dalších zhruba 60 dětí z letního tábora. Jeho bezvládné tělo pak vynesly z vody dívky, které podle policie na hocha v bezvědomí zareagovaly dříve než lidé, kteří ho měli hlídat. I přes okamžité poskytnutí laické první pomoci a následnou intenzivní lékařskou resuscitaci chlapec druhý den zemřel v nemocnici.

Sedmiletý chlapec se utopil ve vodní nádrži na Novojičínsku

Krimi

Počátkem letošního března dospěla vyšetřovatelka případu k závěru, že za chlapcovu smrt je odpovědný jeden z vedoucích pracovníků tábora. Podle ní vůbec neprověřil plavecké schopnosti jednotlivých dětí a nezajistil nad nimi dostatečný dozor ve vodě. „Z jeho pracovní smlouvy navíc vyplynulo, že ani nebyl oprávněn k tomu, aby s dětmi podnikal aktivity mimo základnu tábořiště," uvedla Baláková.

Muž byl v pondělí poprvé u výslechu v pozici obviněného. Za usmrcení z nedbalosti mu hrozí jeden rok až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám