Hlavní obsah

Kein Punkt, kein Problem, prohlásil cizinec a hlídce nabídl úplatek

Domažlice

Pětačtyřicetiletý cizinec se minulý týden pokusil podplatit policejní hlídku v Semošicích na Domažlicku. Policistovi při řešení přestupku, kterého se dopustil překročením rychlosti a pozitivní dechovou zkouškou, nabídl 20 eur (asi 500 korun. Cizinci hrozí až šest let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté muže zastavili v půl sedmé večer. Řidiči v obci naměřili 84 km/h. Když jeden z policistů dopravní hlídky začal přestupek s řidičem řešit, ten vyndal přeloženou bankovku v hodnotě 20 euro a opakovaně ji policistovi podával se slovy "Kein Punkt, kein Problem".

Tuto bankovku pak nabízel i druhému z policistů. "Policisté jej upozornili, že se svým jednáním dopouští trestného činu. Provedli u řidiče dechovou zkoušku, ta byla s pozitivním výsledkem 0,21 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala výsledek 0,17 promile alkoholu v krvi," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž byl se souhlasem státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely, stíhán je na svobodě. Za nabídnutí úplatku úřední osobě mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám