Hlavní obsah

Kamion vyletěl na Břeclavsku ze zatáčky a skončil v poli

Právo, miv
Rakvice

Štěstí v neštěstí měl v pondělí brzy ráno řidič kamionu, který havaroval mezi Starovičkami a Rakvicemi na Břeclavsku. Jeho vozidlo proletělo hlubokým příkopem a zastavilo zhruba padesát metrů od silnice v poli.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda kamionu na Břeclavsku

Článek

Řidič směřoval od Hustopečí k Rakvicím, když na konci klesání v mírné levotočivé zatáčce vyjel do protisměru a pokračoval dál mimo vozovku. Sjel do hlubokého příkopu a přes protisvah vyletěl na pole. Zastavil předkem kamionu asi padesát metrů od cesty.

Řidič při nehodě utrpěl lehká zranění, zdravotníci ho přepravili potlučeného a s oděrkami do nemocnice na další vyšetření.

Bez úhony nevyvázl ani kamion, při průletu byla poškozena nádrž na palivo a kolem sta litrů nafty uniklo. Dalšímu úniku zabránili hasiči, kteří naftu chytali a poté odčerpali poškozenou nádrž.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda kamionu na Břeclavsku

Zasahující policisté i hasiči se shodli, že si řidič vyčerpal notný příděl štěstí, když se kamion při cestě ze silnice nepřevrátil. Co bylo příčinou nehody, policisté zjišťují. Jedním z možných důvodů může být mikrospánek.

Nehoda u Rakvic nebyla jedinou havárií kamionu v noci na pondělí. O dvě hodiny dříve boural kamion u Šumné na Znojemsku. Tam se řidič zranil a před zvednutím soupravy bylo třeba přeložit náklad. Po deváté hodině zaměstnala hasiče další kolize. V Zastávce na Brněnsku museli vyprostit kamion ze svodidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám